WORD VRIJWILLIGER

Geplaatst op door

 

Wij ‘Stichting Project Street Dogs Thailand’ hebben een zeer goede samenwerking met Saved Souls Animal Sanctuary in Khon Kean Thailand. Omdat wij “Project Street Dogs Thailand” alleen werken met vaste vrijwilligers, bieden wij de mogelijkheid om een geweldig avontuur tegemoet te gaan als vrijwilligers bij Saved Souls.

Naam en locatie: Saved Souls Animal Sanctuary, provincie Khon Kaen, Thailand (Noord-Oosten van Thailand)

Khon Kaen is hoofdstad van de provincie Khon Kaen en het ditricht Khon Kaen. De stad telde in 2000 bij de volkstelling 141.034 inwoners. De afstand tot Bangkok naar Khon Kaen is ruim 450 km.
Thailand is een moeilijk land voor dieren en dan met name voor zwerfdieren. Zo komt er nog steeds veel handel voor in honden, die gebruikt (misbruikt!) worden voor de menselijke consumptie. Vaak worden deze dieren gestolen van de straat en zelfs uit huizen van eigenaars.

Aanvlieghaven: Er zijn zeer veel vluchtmogelijkheden op Bangkok en vanaf daar kun je het snelste met een binnenlandse vlucht naar Khon Kaen doorvliegen. Het is ook per trein mogelijk, maar dit kost veel tijd. Saved Souls haalt je van het lokale vliegveld af voor 25 euro. Men kan men prima verplaatsen met de bekende tuk tuks.

Gabriela Leonhard

Saved Souls is een keurige opvang en wordt beheerd wordt door Zwitserse Gabriela Leonhard en haar Thaise partner. Met meerdere vrijwilligers hebben hun de afgelopen jaren een fantastische opvang weten op te zetten, vooral honden die gered werden uit handen van de hondenvlees handelaren. Er verblijven inmiddels 550 honden (waarvan ruim 80 invalide honden), 50 katten, 3 varkens en een dozijn eenden.

 

 

 

Het vrijwilligerswerk: Het werk bestaat uit: Zwemmen (als therapie) en spelen met honden, honden wassen (evt. scheren en knippen), het schoonmaken van wonden, voeren, schoonmaken en zoveel meer. Er is altijd werk voor handen. Je zult je niet snel vervelen.

Wie kan hier naar toe komen? Hier is iedereen van harte welkom! Ook dierenartsen en studenten Dierengeneeskunde.

Accommodatie: Er zijn een aantal accommodaties beschikbaar en een zwembad. Deze bevinden zich vlakbij de opvang. Voor de pijzen van de accomodatie graag even mailen naar: savedsoulssanctuary@gmail.com

 
Kom ook vrijwilligerswerk doen en help honden en andere dieren die van illegale vleeshandel, uit nare situaties of ongevallen gered zijn!

 

Interesse stuur dan een e-mail naar: savedsoulssanctuary@gmail.com (vrijwilligers gids en vragen formulier worden verstuurd op aanvraag)

Website: www.saved-souls.com