ADOPTIE

Geplaatst op door

 

Beschikbare adoptie honden en katten, klik HIER

Wat kan ik verwachten van een adoptie hond?

Veel honden komen in een enorme verwaarloosde en ondervoede toestand. Deze honden hebben moeten vechten om voedsel te vinden en te overleven. Houd dit in gedachten als u een van onze honden adopteren. Je kunt niet verwachten dat ze het perfecte huisdier vanaf de eerste dag. Sommige honden hebben van een paar dagen tot een paar maanden nodig om zich aan te passen.

Gelieve niet op te geven na slechts 24 uur, je kunt niet verwachten in z’n korte tijd de hond te leren kennen en de dingen te begrijpen. Sommige van deze honden hebben een zeer trieste verleden anderen zijn gewoon huisdieren die plotseling zijn vertrokken zonder een thuis, daarom vragen wij u om twee keer nadenken alvorens en geef deze dieren wat tijd. Sommige honden zijn nog nooit in een huis geweest, veel kennen geen liefde en knuffels.

Elk dier dat van ons komt is voorbereid doordat ze al zo veel mogelijk liefde en aandacht krijgen in onze pleeggezinnen, maar wanneer ze worden geadopteerd en ze plotseling worden weggehaald is dat voor sommige honden een andere stressvolle situatie maar met genoeg geduld en liefde gaat het goed komen.

Volwassen honden moeten opdrachten in een nieuwe taal, die zeer vreemd voor hen zal zijn begrijpen. We proberen de basiscommando’s in het Engels te leren bv komen, zitten, maar ook als lopen aan de riem en luisteren naar hun nieuwe voornaam. We kijken naar hun karakter zodat wij u kunnen adviseren wanneer u het adoptie formulier invult hier beneden en verstuurd, wij kunnen ook adviseren over welke hond het meest geschikt voor u zou zijn.

Helaas verwachten mensen gelijk vaak de perfecte hond

Mensen nemen soms een hond en na één week blijkt dat de hond nog plast, teveel blaft of zelfs gromt, dat is dan een probleem. Ze besluiten dat de hond moet worden teruggestuurd, zonder om maar enige inspanning te doen. Helaas je adopteert een hond, niet de aankoop van een pak koffie waarvan je de verkeerde keuze hebt gemaakt zodat je het kan ruilen bij de supermarkt. Het is een levend wezen, soms met een zeer trieste verleden, dus denk er nog goed over na tot uw beslist tot adoptie.

Als je een puppy adopteert wees geduldig als hij meer aandacht nodig heeft en hij zal zeker soms een ongelukje hebben in het hele huis. Zorg ervoor dat u een aantal kranten hebt waar de pup op zijn behoefte op kan doen, laat hem regelmatig op dezelfde tijden uit. Een volwassen hond zal veel geruststelling en liefde nodig hebben en laat ook deze regelmatig op dezelfde tijden.

Helaas kunnen we niet altijd het gedrag van de hond voorspellen als hij in zijn nieuwe huis komt kunnen vele factoren stress veroorzaken bijvoorbeeld kinderen, katten of andere honden die ze niet kennen.

Mensen zijn vrij om te beslissen om een rasechte hond te kopen of om er één van ons of een andere rescue te adopteren, maar vergeet niet dat elke keer als je een hond koopt bij een bv fokker u een rescue hond dood, want als geen thuis vinden voor onze honden dan we kunnen geen ruimte te maken voor anderen die mogelijk dood zouden eindigen op de weg, verhongeren of belanden in de lokale asiels waar ze snel worden ingeslapen.

Elke dag proberen we de dieren te helpen en wanneer we dat niet kunnen liggen we soms ‘s nachts ons zorgen te maken over waar of wat er is gebeurd met de arme hond. Er grootste vreugde bij ons wanneer één van onze honden uiteindelijk een eeuwig thuis vindt en we foto’s en informatie over hun vorderingen ontvangen. Alles wat we kunnen doen is hopen dat de nieuwe eigenaren een bewuste keuze hebben gemaakt en dat ze vele malen gedacht hebben voor ze over gingen tot adoptie.

GEEF HUN DE KANS OP EEN VOOR ALTIJD THUIS EN NIET ALLEEN EEN KORTE PERIODE. DE HOND KIEST NIET OF HIJ GEADOPTEERD WORDT, JIJ MAAKT DIE KEUS!!!